AddThis

Share |

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ /////NATURAL FARMING


φυσική γεωργία NATURAL FARMING
αγρόκτημα ΦΟΙΦΑ(ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟΣ , ΚΑΛΑΜΑΤΑ) 
σάββατο 6 νοέμβριου 2010 απο το πρωι
pastedGraphic.pdf
 Η Φυσική Γεωργία επανεμφανίστηκε στην πράξη από έναν Ιάπωνα γεωπόνο, τον Μασανόμπου Φουκουόκα, ο οποίος είχε την ταπεινότητα και το σεβασμό να αφουγκραστεί την φύση και σε συνεργασία με αυτή, να καλλιεργήσει τη γη. Το αποτέλεσμα ήταν να έχει τις μεγαλύτερες αποδόσεις σε όλες τις καλλιέργειες, με το χαμηλότερο κόστος και το πιο ουσιαστικό από όλα, κατάφερε να δημιουργήσει μπαξέδες στην έρημο… Είναι άκρως συγκινητικό για μας τουλάχιστον, η εικόνα καρπουζιών στην έρημο και τριγύρω  παιδάκια, σαν σκελετοί, με χαμόγελο...  
Ο Masanobu Fukuoka ήταν ένα σπάνιο άτομο που είχε αφιερώσει την ζωή του στην γεωργία σαν πνευματικό μονοπάτι.
Ακόμη πιο σπάνια για την εποχή μας , της κατατετμημένης εξειδίκευσης είναι η κατανόησή του για την αλληλοσυσχέτιση όλων των όψεων της ανθρώπινης κοινωνίας και της φύσης.
Η φυσική γεωργία στηρίζεται στην άμεση κατανόηση ότι πολιτισμός και γεωργία είναι ένα και το αυτό και ανατρέπει προκαταλήψεις και λογικές απλοποιήσεις του κόσμου για να μας δείξει τις ρίζες ενός υγιειούς και πλήρους τρόπου ζωής.
Φανταστείτε να μεγαλώνετε φυτά, χωρίς κατεργασία του εδάφους, χωρίς χημικά λιπάσματα, χωρίς ζιζανιοκτόνα κ.α
Η φυσική γεωργία τόσο σαν μέθοδος αλλά και σαν αντίληψη στηρίζεται στην κατανόηση και τον σεβασμό  της φυσικής παραγωγικής δραστηριότητας και αποτελεί ένα μια οδό  προσιτή σε όλους 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στους "καιρούς της οικονομικής κρίσης" η γή και η φὐση αντιμετώπιζονται σαν κύριο πλουτοπαραραγωγικό παράγοντα καθώς όλο και περισσότερο εταιρείες προσπαθούν να εξαρτήσουν τους αγρότες από τα σκευάσματά τους, από τους "πατεντοποιημένους" σπόρους, που δεν αναπαράγονται,  και ουσιαστικά να καταλάβουν  την ίδια  γή!!!
Ποσα χωράφια σε εύφορα άλλα περιαστικά μέρη έχουν εγκαταλειφθεί, καθώς οι καλλιεργητές-ιδιοκτήτες  τους δεν μπορούν να διοχετεύσουν τα προιόντα τους και αναγκάζονται να τα αφήσουν ή και να τα πουλήσουν!!!
Πόσες φόρες βλέπουμε σε εύφορα κομμάτια γής να πέφτει τσιμέντο για να μετατραπούν σε συνεργεία, αντιπροσωπείες ,  πολυκατοικίες χάνοντας έτσι την αξία τους και αναγκάζοντας με αυτόν τον τρόπο  τις ντόπιες κοινωνίες να τρέφονται με αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενα  αγροτικά προιόντα;;;
Πόσο δύσκολο είναι να συναντήσουμε νέους και δημιουργικούς ανθρώπους να ασχολούνται με την γεωργἰα;;;
Πόσο τελικά εύκολο ή δύσκολο είναι να συνεργαστούμε και να πάρουμε στα χέρια μας την βελτίωση και αποκατάσταση του καταστραμμένου φυσικού περιβάλλοντος γύρω μας;;;
Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα αλλά και με αισιόδοξ διάθεση για συνεργασία , μοίραμα απόψεων και γνωριμία σας καλούμε  να παραβρεθείτε στην παρασκευή ΄΄σβόλων΄΄ από άργιλο, οι οποίοι σκοπό έχουν, την προστασία των σπόρων με φυσικό τρόπο. Οι σπόροι με μια απλή μέθοδο επικαλύπτονται με άργιλο και στην συνέχεια αφού στεγνώσουν μπορούν να σπαρθούν, στα πεταχτά, είτε στο χωράφι (προκειμένου να γίνει χλωρά λίπανση) είτε στα βουνά (προκειμένου να γίνει αναβλάστηση σε περιοχές καμένες ή με έκδηλα τα συμπτώματα της ερημοποίησης).
Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας αυτή την διαδικασία και να πούμε πολύ περισσότερα, σχετικά με αυτό το θέμα, από κοντά.
Η εξάλειψη των χημικών λιπασμάτων από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις καθώς και το φαινόμενο της ερημοποίησης, μας αφορούν όλους και το σίγουρο είναι πως μόνο αν συνεργαστούμε μπορούμε να αντιστρέψουμε το χάλι που είτε δημιουργήσαμε είτε αφήσαμε να δημιουργηθεί.
Η φύση είναι τέλεια!
Αν καταφέρουμε να συμμαζέψουμε τον εγωισμό μας , μπορούμε να ζήσουμε με αρμονία στον επι γής παράδεισο που απλόχερα μας δίνεται.
Χρειάζεται απλά να εμπιστευτούμε την φύση μέσα μας και όχι τον εγώ μας.
Και πάνω από όλα να λειτουργήσουμε με ειλικρίνεια…..
τηλ. επικοιν. 6972755079,6972387801

Υ.Σ καλό είναι να έχετε κατάλληλα ρούχα μαζί σας για δουλεία σε χωράφι, καθώς και κατι τις φαγώσιμο για να προσφέρετε. Ετσι θα γίνει ένας πλούσιος μπουφές, που στο τέλος της ημέρας όλοι θα έχουμε ανάγκη!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: