AddThis

Share |

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Video Art Festival Miden 2013 @ Καλαμάτα 4 - 6 Ιουλίου



Το Festival Μηδέν ετοιμάζει για 9η συνεχή χρονιά την καθιερωμένη πλέον 3ήμερη συνάντηση της παγκόσμιας βιντεο-δημιουργίας στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσιάζοντας ένα δυναμικό πρόγραμμα σύγχρονης βιντεοτέχνης.


Περισσότεροι από 1000 δημιουργοί από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του φεστιβάλ στέλνοντας τις δημιουργίες τους για να μοιραστούν μαζί μας εικόνες γεμάτες όνειρα, επιθυμίες, προβληματισμούς και αγωνίες, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο. Έναν κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε -σε πείσμα της γενικής ύφεσης και κρίσης: γεμάτο τέχνη, έκφραση και φρέσκες ιδέες!


Στις τρεις βραδιές του φεστιβάλ θα προβληθούν θεματικές ενότητες βιντεοτέχνης σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής του ομάδας, αλλά και ενότητες από σημαντικά φεστιβάλ και ομάδες του εξωτερικού, με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο για το κοινό.

Επιπλέον, για πρώτη χρονιά φέτος, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ταυτόχρονα μέσα στο ίδιο τριήμερο (4-6 Ιουλίου), παράλληλα με τις εκδηλώσεις του στην Καλαμάτα, και μια επιλογή ενοτήτων στην Αθήνα, στο ισόγειο του CAMP (Contemporary Art Meeting Point), με διαφορετικό όμως πρόγραμμα. Μια μικρή γεύση για τους φίλους του φεστιβάλ στην Αθήνα!

Οι εκδηλώσεις του Festival Μηδέν 2013 πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας & της ΦΑΡΙΣ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας), με τη συνεργασία του Κέντρου Νέων Καλαμάτας και της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Filmhouse, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα φιλοξενήσουν φέτος και άλλοι αξιόλογοι χώροι του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, όπως το Καλλιτεχνικό Στέκι.

Την κεντρική επιμέλεια της φετινής διοργάνωσης υπογράφουν η Γιούλα Παπαδοπούλου και η Μαργαρίτα Σταυράκη, ενώ στην επιμέλεια των θεματικών ενοτήτων συνεργάστηκαν οι: Ιωάννα Δημητρακοπούλου-Κουταβά, Τέρψη Κονταργύρη, Μαρία Μπουρίκα και Manuela Gascon.


4-6 Ιουλίου
Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, πλατεία Αμφείας (21.30)
+
Παράλληλες προβολές στην Αθήνα, στο CAMP [Contemporary Art Meeting Point, πλ. Κοτζιά, 21.00]

Δελτίο τύπου:
http://issuu.com/gioula/docs/festival_miden_2013_dt_a_gr
Πρόγραμμα:
http://issuu.com/gioula/docs/festival_miden_2013_program_gr
Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων:
http://issuu.com/gioula/docs/parallel_events_festival_miden_2013_fe1effb7a30b26






Δεν υπάρχουν σχόλια: