AddThis

Share |

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Παρουσίαση Προγράμματος Συνοικιακής Κομποστοποίησης @ eoskal.gr



Την Πέμπτη 11-7-13 στις 9:30 στα γραφεία μας θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη χρήση του κομποστοποιητή

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνοικιακής Κομποστοποίσης "RE: THINK PROJECT" (σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας) αναλαμβάνοντας κομποστοποιητές που λειτουργούν στο χώρο του Ανατολικού Κέντρου. Την επόμενη Πέμπτη 11-7 θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη χρήση του κομποστοποιητή από τους Μυρτώ Φοίφα (RE: THINK PROJECT) και Κοκκωνία Γιαννοπούλου (Δήμο Καλαμάτας) στις 9:30 το βράδυ στα γραφεία μας. Καλούμε τους φίλους και τα μέλη μας να ακούσουν την ενδιαφέρουσα παρουσίαση και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Παραθέτουμε κάποια στοιχεία από τη σελίδα¨rethink-project.gr" σχετικά με το τί είναι το δίκτυο συνοικιακής κομποστοποίησης, από το Project Re:Think.

Στο πλάισιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ανήκει και η δημιουργία αυτοσχέδιων οικιακών και συνοικιακών κομποστοποιητών, αλλά και η προσπάθεια δημιουργίας δίκτυου συνοικιακής κομποστοποίησης στον Δήμο Καλαμάτας, το οποίο λειτουργεί ήδη σε πιλοτική φάση. Κυρίως οι συνοικιακοί κομποστοποιητές αποτελούν ένα περιβαλλοντικό και κοινωνικό πείραμα προκειμένου να μπορέσει ο καθημερινός άνθρωπος να συνεργαστεί και να διαχειριστεί τα οργανικά του σκουπίδια, χωρἰς κόστος και παράγοντας υψηλἠς ποιότητας κομποστ. Οι συνοικιακοί κομποστοποιητές “υιοθετούνται”, ΔΩΡΕΑΝ, από ομάδες ανθρώπων ή φορέις που έχουν αποφασίσει ότι θα τους λειτουργούν και θα τους επιμελούνται και οι ίδιοι παίρνουν το τελικο παραγόμενο compost. Επιπλέον ομάδα του Re:Think αναλαμβάνει να κάνει μικρά ενημερωτικά εργαστήρια σωστής χρήσης του κομποστοποιητή, ενώ ο αγροτικός οργανισμός ΕΛΓΩ-ΔΗΜΗΤΡΑ αναλαμβάνει την επιστημονική επιμέλεια του παραγόμενου compost...


Δεν υπάρχουν σχόλια: