AddThis

Share |

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Re:Think Project κέιμενο στήριξης των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ



Η ομάδα του Re:Think Project θέλει να εκφράσει την στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων ΕΡΤ και ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί κοινωνικό θεσμό και στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, καθώς αποτέλεσε εργαλείο ενημέρωσης, παιδείας και πολιτισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και για τους ομογενείς παγκοσμίως. Είναι ένα δημόσιο αγαθό, ανήκει στο λαό της χώρας και πρέπει να υπάρχει σε κάθε δημοκρατική κοινωνία.Επιπλέον, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτέλεσε βήμα διαλόγου και επικοινωνίας ανοιχτό σε κοινωνικές ομάδες, φορείς και σε οποιονδήποτε "είχε κάτι να πει".
Ιδιαίτερα το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ αποτελεί θησαυρό ανεκτίμητης αξίας, θησαυρό Έρευνας, Παράδοσης, Καταγραφής, Τέχνης, Ιστορίας και Πολιτισμού, προσβάσιμο δωρεάν από ολόκληρο τον ελληνικό λαό και την παγκόσμια κοινότητα
Συγκεκριμένα η ΕΡΑ Καλαμάτας αποτελεί έναν θεσμό με ιδιαίτερη πολιτισμική και κοινωνική αξία για την Καλαμάτα, καθώς ήταν πάντα κοντά στις τοπικές ομάδες που παρήγαγαν πολιτιστικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο και την ευχαριστούμε γιατί παρουσίασε και στήριξε το έργο και την δράση του Re:Think Project στην Καλαμάτα.
Η ΕΡΑ Καλαμάτας και ευρύτερα η ΕΡΤ αποτελούν εργαλεία καθημερινού πολιτισμού και ως εκ τούτου η υπεράσπιση τους αποτελεί καθήκον όλων μας και χρέος μας απέναντι σε αυτόν τον τόπο και στις επόμενες γενιές.
Καταστρέφοντάς την, καταστρέφεται μέρος της πολιτισμικής μας ταυτότητας και της συλλογικής μας μνήμης.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό να συμβεί.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: