AddThis

Share |

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αναδασώσεις στον Ταύγετο για το 2012



"ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ"

 ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ
         Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος «οι Φίλοι του Ταϋγέτου» ανακοινώνει ότι την  Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 και Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 θα κάνει τις πρώτες φετεινές αναδασώσεις, ύστερα από σχετική έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας, με φυτά Μαύρης Πεύκης, στο καμένο δάσος του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Κεραίες». Ως τόπος συνάντησης ορίζεται η θέση «Δεξαμενή Δασαρχείου» στο 30ο χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Καλαμάτας-Σπάρτης και ώρα  9 π.μ.
       Οι αναδασώσεις στον Ταΰγετο θα συνεχιστούν και φέτος με φυτά που αγόρασε ο Σύλλογός μας και θα στηριχθεί για την προσπάθεια φύτευσής τους στην αγάπη των εθελοντών για τον πνεύμονα ζωής  της ευρύτερης περιοχής μας.
         Για την αναδάσωση ζητούμε την βοήθεια της «Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο», των μελών μας, των εθελοντών, των Συλλόγων, των Εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, τους οποίους καλούμε να προσέλθουν εθελοντικά για να συμβάλουν έτσι στην επαναδημιουργία του καμένου δάσους του Ταϋγέτου.
        Οι εθελοντές θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια για το δάσος (υψόμετρο 1.100 μ περίπου) και να έχουν μαζί τους προστατευτικά γάντια. Οι λάκκοι θα έχουν διανοιχθεί και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακούσουν οι εθελοντές προσεκτικά τις οδηγίες των υπευθύνων προτού προχωρήσουν  στη φύτευση.
       Πληροφορίες δίνονται από τους κκ. Γ.Χρυσανθακόπουλο τηλ.6975716800, Χ.Ζερίτη τηλ.6978030105 και Π.Μαυρίκη τηλ.6974894724.-


Δεν υπάρχουν σχόλια: