AddThis

Share |

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

....120...


 
ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.....

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις ουτοπίες μας πραγματικότητα. Ανεξάρτητα από ότι αποφασιστεί ή συμβεί τις επόμενες μέρες εμείς θα πρέπει να δυναμώσουμε τα μέτωπα κοινωνικής αλληλεγγύης, αντίστασης και δημιουργικότητας, ανακαταλαμβάνοντας τις τύχες και τις ζωές μας.
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κοινωνίες μας είναι γεμάτες από γνώση και δεξιότητες, δημιουργικότητα και πολιτισμό, αξίες, συνεργατικότητα και συλλογική συνείδηση. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να εξαπλωθούν και το κλίμα είναι πιο εύφορο από ποτέ.
 
Στη βία του κράτους, της πείνας και της λιτότητας, απαντάμε με κοινωνική αλληλεγγύη, μη βίαιη πολιτική δράση και αυτοοργάνωση.
Στην έλλειψη χρημάτων απαντάμε με αλληλέγγυα ανταλλαγή χωρίς χρήματα και χαριστικά παζάρια.
Στη έλλειψη τροφής απαντάμε με αυτοκαλλιέργεια, αυτοδιαχειριζόμενους κήπους και διατήρηση παραδοσιακών σπόρων.
Στην ανεργία απαντάμε με συνεταιρισμούς και εργασιακές κολεκτίβες, στην έλλειψη στέγασης με κοινωνικές καταλήψεις στέγης και οικοκοινότητες, ενώ στην έλλειψη συντροφικότητας με συλλογικές κουζίνες.
Στο έλλειμμα δημοκρατίας και την πολιτική ολιγαρχία απαντάμε με αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις γειτονιών και παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας γιατί δεν πάει άλλο.
και περα και πανω από όλα, ας μην ξεχνάμε ότι.....
Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη)

"4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που 
δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον 
οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
 ΣΗΜΕΡΑ,12.02.2012

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: