AddThis

Share |

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

1ο ανταλλακτικό και χαριστικό παζάρι στην πλατεία Όθωνος

Το δίκτυο Kalamata Freespace, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και πολίτες της Καλαμάτας οργανώνουν το 1ο Ανταλλακτικό-Χαριστικό Παζάρι στην Πλατεία Όθωνος με σκοπό να καθιερωθεί και να επαναλαμβάνεται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με τη σύμπραξη όλο και περισσότερων φορέων και όλων μας.

Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι είναι πάνω από όλα μια κίνηση αλληλλεγγύης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας. Φέρνουμε πράγματα, αγαθά που μας περισσεύουν ή δεν τα έχουμε ανάγκη προκειμένου να τα προσφέρουμε. Ταυτόχρονα μπορούμε να πάρουμε ότι μας αρέσει από τα πράγματα που έχουν φέρει οι συμπολίτες μας. Προσέχουμε τα πράγματα που προσφέρουμε να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση , τακτοποιημένα και καθαρά.


Στόχος μας είναι η μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας ότι, στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης, κανείς δεν είναι μόνος του. Αναγνωρίζουμε ότι η φιλανθρωπία από μόνη της δεν είναι αρκετή εφόσον δεν εστιάζει στην εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην ανισότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Σε μια εποχή που η αδιαφορία εξουσιάζει, ας γίνουμε εμείς το αντίπαλο δέος απελευθερώνοντας την αλληλεγγύη ως βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής.
Καλούμε όλους του πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή και τις υπόλοιπες δράσεις που θα επακολουθήσουν.

Τα αγαθά που μπορούν να προσφερθούν είναι οτιδήποτε έχει ανάγκη κάποιος ή χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του π.χ ρούχα, παπούτσια, κουζινικά, βιβλία, παιχνίδια, μικροέπιπλα (κάτι που μπορει ευκολα να μεταφερθεί από και προς τον χώρο του παζαριού) κ.ά.

Όποιος ενδιαφέρεται να φέρει πράγματα νωρίτερα ή δε μπορεί να παρευρεθεί εκείνη τη μέρα, μπορεί να φέρει ό,τι δε χρειάζεται και θέλει να χαρίσει ή να ανταλλάξει στο Κέντρο Νέων (Πλατεία Όθωνος), Πέμπτη και Παρασκευή 6-10 μ.μ. και στο χώρο του Δικτύου Ενεργών Πολιτών (Ψάλτη 9) Σάββατο 7-9 μ.μ.







Δεν υπάρχουν σχόλια: