AddThis

Share |

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

TEDxKalamata - Planting the Seed / Leading Decentralization


Vide
TEDxKalamat





Η Καλαμάτα φιλοξενεί για πρώτη χρονιά το TEDx Kalamata με θεματικό άξονα "Φυτεύοντας Τον Σπόρο/Οδηγώντας Την Αποκέντρωση". Η διοργάνωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το ρητό που συνοδεύει αυτή την πρωτοβουλία είναι: "Planting Τhe Seed/Leading Decentralization", δηλαδή, "Φυτεύοντας Τον Σπόρο/Οδηγώντας Την Αποκέντρωση".
Για πρώτη φορά λοιπόν, φυτεύεται στην Καλαμάτα ο σπόρος του TED, σηματοδοτώντας την αναπτυξιακή προοπτική με γνώμονα τη βιωσιμότητα και το όραμα για αποκέντρωση. Παράλληλα, στα πλαίσια της κοινωνικής και πνευματικής κρίσης που έχει επέλθει, η δράση αυτή αποβλέπει στη συνειδητή αλλαγή και αφύπνιση, προωθώντας πρότυπα ρηξικέλευθης σκέψης, μεταφέροντας ιστορίες επιτυχίες και παρακινώντας τους συμμετέχοντες.

Το TEDxKalamata είναι κάτι παραπάνω από ένα συνέδριο αφού αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία με διαστάσεις περά από τις ομιλίες, ενώ πλαισιώνεται από δράσεις στις οποίες συμμετέχουν οι κάτοικοι και προσφέρουν στο τόπο τους. Επιθυμία των διοργανωτών είναι ο κάτοικος της Καλαμάτας να αντιληφθεί το TEDxKalamata ως φορέα αλλαγής, να παρακινηθεί και να κοινωνήσει σε αυτή μας τη προσπάθεια. Επιπρόσθετα, αποτελεί μια πρωτοβουλία που ξεκινά από την επαρχία και επιδιώκει την περαιτέρω εξάπλωση και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Φυτεύουμε το σπόρο της αποκέντρωσης παρουσιάζοντας ιστορίες που αξίζουν να διαδοθούν από τοπικό και εθνικό επίπεδο. Προβάλλουμε τη Καλαμάτα ως πρότυπο βιώσιμης επαρχιακής πόλη.

Αφορμή αυτής της δράσης αποτελεί το φαινόμενο της αστικοποίησης το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, γεγονός που γίνεται σαφές από το πληθυσμό που έχει συγκεντρωθεί στα δυο μεγάλα κέντρα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ευελπιστούμε πως η πρωτοβουλία αυτή θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για παρόμοιες δράσεις και σε άλλες επαρχιακές πόλεις πέρα από τα κατεστημένα σύνδρομα εσωστρέφειας.

Καθίσταται, λοιπόν, αδήριτη η ανάγκη να εμφυσήσουμε το όραμα για αποκέντρωση λαμβάνοντας την ευθύνη να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές και την εκδήλωση, συμβουλευτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Πληροφορίες εκδήλωσηςΠαρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012
Τιμή εισιτηρίου 5€

Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Αριστομένους 33, ΤΚ. 24100
Καλαμάτα
Τηλέφωνο: +3027210 94819




Δεν υπάρχουν σχόλια: