AddThis

Share |

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!!!ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ

- ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ "RE:THINK"
-ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
-ΜΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΜΑΣ .,(κοιτάχτε γενικά στο blog!)

......ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΞΕΙΡΑΜΕΝΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ , ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΦΟΙΦΑ, (απο τα λίγα εναπομείναντα αγροκτήματα- οικοσύστηματα που παραμένουν υγιειή , στις παρυφές μιας αναπτυσσόμενης πόλης!

ο Masanobu Fukuoka , ο δάσκαλος της Φυσικής Γεωργίας ἀλλωστε έχει αποδείξει ότι υγιές φυσικό οικοσυστημα , μπορεί να επιβιώσει ακόμα και στο κέντρο μιας σύγχρονης πόλης.
Είναι απλώς μια διαφορετική ιδεολογική και οικονομική προσέγγιση, πάνω στην οποία θα αναφερθούμε εκτενώς σε μετέπειτα αναρτήσεις.
Προς το παρόν κρατάμε μονάχα αυτο:
" πολιτισμός και η γεωργία είναι ένα και το αυτό"17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας
«Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ»
30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου, Πάρκο Τρίτση, Ίλιον Αττικής

«Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ», υπαρκτός και με αυτοπεποίθηση. Ένας κόσμος που δημιουργεί, που γεύεται, που μοιράζεται και γιορτάζει.
Φέτος, η 17η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας έρχεται στην Αθήνα Σκοπός της είναι να συναντηθούν οι ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες οικολογικής γεωργίας, διατήρησης των ντόπιων ποικιλιών, απαγόρευσης εισαγωγής των μεταλλαγμένων με εγχειρήματα αλληλέγγυας οικονομίας, εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης και δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων. Πρόθεση των συμμετεχόντων είναι να αναδείξουν έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στις αξίες της αυτάρκειας, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος, του κοινοτισμού, του σεβασμού προς την φύση.

[το πρόγραμμα σε διάφορες μορφές]

Στη Γιορτή συμμετέχουν:
  • Αγρότες που χρόνια τώρα επιλέγουν μία βιώσιμη και αειφόρα γεωργία χωρίς δηλητήρια (βιολογική και φυσική καλλιέργεια, βιοδυναμική και ομοιοδυναμική γεωργία). Αγρότες που επιλέγουν, επιδιώκουν και προάγουν ένα μοντέλο παραγωγής το οποίο βασίζεται στην ποιότητα και τοπικότητα των προϊόντων και όχι στο χρηματικό κέρδος.
  • Χειροτέχνες και μεταποιητές που επιλέγουν φυσικά υλικά και ήπιες μεθόδους κατεργασίας.
  • Συλλογικότητες που ασχολούνται με ζητήματα οικολογικού περιεχομένου, με το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο, με την αυτοδιαχείριση των βασικών αναγκών και με την επανοικειοποίηση και δημιουργική αξιοποίηση των δημοσίων χώρων.
Η έκθεση και πώληση των προϊόντων δεν γίνεται για αναζήτηση πελατών. Είναι η διάθεση των συμμετεχόντων να μοιραστούν τον ιδρώτα τους, τις γνώσεις τους, τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν άμεσες και τίμιες σχέσεις με τους καταναλωτές των προϊόντων τους.
Είναι η διάθεση να σπάσει το ανταγωνιστικό δίπολο παραγωγού-καταναλωτή που ευνοεί τη διαμεσολάβηση, την εκμετάλλευση και τον κατακερματισμό και να αναζητήσουμε νέες συνθέσεις.
Tο ζητούμενο αυτής της Γιορτής είναι η προώθηση όχι απλά της οικολογικής γεωργίας, αλλά η παρουσίαση και προώθηση μιας αυτοοργανωμένης οικολογικής ζωής. Είναι η ανάπτυξη τίμιων σχέσεων και η δημιουργία δομών αλληλέγγυας οικονομίας.
Η μακροβιότητα του θεσμού μαζί με τα αποτελέσματα των επιλογών και των πρακτικών των συμμετεχόντων στη Γιορτή αυτή, επιβεβαιώνουν και το εφικτό και το βιώσιμο ενός άλλου τρόπου ζωής. Με άλλα λόγια, αυτά τα πράγματα γίνονται, λειτουργούν! Δεν είναι ουτοπικά, ούτε αποκυήματα της φαντασίας κάποιων ρομαντικών ή θεωρητικών.
Κάθε χρόνο η γιορτή διοργανώνεται σε διαφορετική πόλη από διάφορες συλλογικότητες και παραγωγούς με ανώτατο όργανο τη συνέλευση των συμμετεχόντων. Φέτος, συνδιοργανώνεται από τον συνεταιρισμό για το εναλλακτικό και Αλληλέγγυο Εμπόριο «ο Σπόρος» (www.sporos.org) και το Δίκτυο Οικοκοινότητα (www.oikodiktyo.espiv.blogs.net).


Πληροφορίες για πρόσβαση, πρόγραμμα και συμμετοχές:
http://oikogiorti.gr/info@oikogiorti.gr


1 σχόλιο:

chameleontas09 είπε...

Θα σας βρουμε εκει ελπίζω..