AddThis

Share |

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μουσική σύναξη με τους ῾῾Μωραίτες῾῾ στο Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας


Μουσική σύναξη με τους "Μωραίτες" στο Πάρκο ΟΣΕ

 Καλαμάτας,

 Παρασκευή 15/06/2012

  9.30 μ.μ


για να ακούσετε να πάρετε μιαν ιδέαν..





λίγα λόγια για την ..μπάντα


Οι Μοραΐτες ξεκίνησαν το 1992 στην Καλαμάτα. Συμμετέχουν από τότε σε πολλές εκδηλώσεις σχετικές με την παραδοσιακή μουσική τόσο εντός όσο και εκτός Καλαμάτας. Συνοδεύουν χορευτικά συγκροτήματα στις παραστάσεις τους, παίζουν παραδοσιακή μουσική σε θεατρικά έργα, συμμετέχουν σε συναυλίες και φυσικά παίζουν σε όποιους γάμους και πανηγύρια θέλουν να κρατήσουν παραδοσιακή χροιά. Παραδείγματα από συνεργασίες είναι
1992-94 Θεατρικές παραστάσεις ΔΕΠΑΚ σε σκηνοθεσία Αντώνη Μπαμπούνη.
1996 Εμφάνιση στην ΕΡΤ1 εκπροσωπώντας τη Μεσσηνία σε σειρά ντοκιμαντέρ.
1997 "Ο Αγαπητικός της βοσκοπούλας" με το Μ.Ε.Θ. σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα.
1997 Χορευτικό φεστιβάλ στη Ronda της Ισπανίας.
1998 Μουσικοχορευτικό φεστιβάλ στο Σχάαγκεν της Ολλανδίας όπου εκπροσώπησαν την Ελλάδα.
1999 Φεστιβάλ χορού στη Rodez της Γαλλίας.
2002 Εμφάνιση στο Β' πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στη ζωντανή εκπομπή του Θέμη Ροδαμίτη με συμμετοχή της Γιώτας Βέη.
2006-2007 Εμφανίσεις στη μουσική σκηνή "Άλλη όχθη" με παραδοσιακή μουσική απ' όλη την Ελλάδα.
Από το 2006 αποκτούν δική τους διεύθυνση στο διαδίκτυο το www.moraites.gr όπου και ανεβάζουν πλέον δικές τους εκτελέσεις παραδοσιακών τραγουδιών.
Από το 2007 ασχολούνται και με διασκευές τραγουδιών από ευρύτερους μουσικούς χώρους έτσι ώστε το 2009 εμφανίζονται στην Τεχνόπολη Αθηνών στα πλαίσια του "GOING YOUTH FESTIVAL 2009" με jazz διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών.
Από το καλοκαίρι του 2009 οι Μοραΐτες ηχογραφούν πλέον στο δικό τους στούντιο.
Έτσι το χειμώνα του 2009-2010 ηχογραφήθηκε η μουσική για την παιδική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. "Ρωμαίος και Ιουλιέτα σαν το σκύλο με τη γάτα" σε σκηνοθεσία την Αννέτας Παπαθανασίου και μουσική της Μαρίας-Χριστίνας Κριθαρά. Έπαιξαν δύο μουσικοί από τους Μοραΐτες, η Γεωργία Μαρίνη βιολί και ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος κλαρίνο.
Το 2010 άρχισαν να μεταγράφουν σε παρτιτούρα παραδοσιακούς σκοπούς της περιοχής του Ξηρόμερου και του Ζαγορίου. Οι μεταγραφές βασίζονται σε εκτελέσεις μεγάλων οργανοπαικτών όπως του Βασίλη Σούκα και του Γρηγόρη Καψάλη. Απώτερος στόχος είναι η παρουσίαση αυτών των σκοπών σε εκδηλώσεις μουσικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα (Σχολεία-Ωδεία κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: