AddThis

Share |

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Τα σκουπιδια της Καλαμάτας ...στο δάσος της Φολόης






Για κακούργημα παραπέμφθηκε στον ανακριτή Πύργου ο 46χρονος εργολάβος που συνελήφθη προχθές στα ξημερώματα να μεταφέρει παράνομα σκουπίδια στο δρυοδάσος της Φολόης, τα οποία, φέρεται να είχε φορτώσει από την Καλαμάτα, όπως προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία του ζυγολογίου.

Ο καταγόμενος από την Ηλεία εργολάβος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παράνομη δραστηριότητα στην εν λόγω περιοχή, ενώ από τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής η Αστυνομία δε φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες σε βάρος του Δήμου Καλαμάτας με τον οποίο έχει συνεργασία.

Η σύλληψή του έγινε στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι αστυνομικοί αρχικά εντόπισαν και καταδίωξαν ένα φορτηγό, ο οδηγός του οποίου το εγκατέλειψε. Στη συνέχεια καταδίωξαν δεύτερο φορτηγό, το οποίο οδηγούσε ο ιδιοκτήτης των δύο οχημάτων, ο οποίος συνελήφθη. Οπως διαπιστώθηκε, το πρώτο φορτηγό είχε κατασχεθεί κατά το παρελθόν, όταν είχε συλληφθεί και πάλι ο εν λόγω εργολάβος για αντίστοιχη δραστηριότητα, και ο ίδιος είχε οριστεί μεσεγγυούχος μέχρι να αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν θα του αποδοθεί οριστικά το όχημα. Προχθές έγινε κατάσχεση και των δύο φορτηγών, και όπως πληροφορηθήκαμε, επίσης ορίστηκε ο ίδιος ως μεσεγγυούχος.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του patrisnews.com: "Υστερα από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας και του Δασαρχείου, κατασχέθηκαν και δύο φορτηγά με 20 τόνους σκουπίδια το καθένα, καθώς και ένα μηχάνημα εκσκαφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά απορριμμάτων στη Φολόη συνέβαινε εδώ και αρκετές εβδομάδες σε δύσβατη και δύσκολα προσβάσιμη περιοχή, ενώ αποτελεί πρόβλημα που απασχολεί τις αρχές εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.
Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Ελλάδας των Οικολόγων-Πράσινων, στην οποία τονίζεται η ανάγκη εξεύρεσης υπεύθυνων λύσεων για το σοβαρό ζήτημα των απορριμμάτων μακριά από υποσχέσεις για "μαγικούς τρόπους λύσης"".

ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το πιο πάνω γεγονός -που "πρωταγωνίστησε" στις ηλειακές εφημερίδες και στα πόρταλ της Ηλείας- δεν είχε περιέλθει σε γνώση του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μέχρι και χθες το μεσημέρι.
Αυτό είπε ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επαναλαμβάνοντας απλώς ότι πράγματι ο Δήμος Καλαμάτας έχει συνάψει σύμβαση με εργολάβο για τη μεταφορά των απορριμμάτων του.

Η εν λόγω σύμβαση, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, δεν υποχρεώνει τον εν λόγω εργολάβο να προσκομίζει αποδεικτικά διάθεσης των σκουπιδιών.
Η αδυναμία αυτή, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, έχει αποκατασταθεί στη νέα σύμβαση -η οποία έχει θετική γνωμοδότηση από την ενιαία ανεξάρτητη αρχή συμβάσεων και πλέον εκκρεμεί η έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ωστόσο, για το θέμα της εκ νέου εμπλοκής της Καλαμάτας σε υπόθεση παράνομης διάθεσης απορριμμάτων -ξανά στην Ηλεία- και μάλιστα σε περιοχή του δικτύου "Natura", ο Θ. Βασιλόπουλος επέμεινε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργακόπουλος αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, είπε στην "Ε" ότι οι πληροφορίες που του έχουν γνωστοποιηθεί φέρουν να προέρχονται από την Καλαμάτα τα απορρίμματα που θάβονταν στο δρυοδάσος της Φολόης.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι από την πλευρά του δεν έχει επιπλέον πληροφορίες πέρα από όσες ήδη έχουν δει το φως στον ηλειακό Τύπο και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης του νομού.
Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας -και μάλιστα προστατευμένη περιοχή, ενταγμένη στο δίκτυο "Natura"- γίνεται παράνομα αποδέκτης σκουπιδιών από διάφορες περιοχές


Δεν υπάρχουν σχόλια: