AddThis

Share |

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Η επικοινωνία στην επαρχία

Γειά σας!
Σας καλοσωρίζουμε σε μια πρώτη απόπειρα να στήσουμε ένα δικτυακό χώρο ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας ανάμεσα στους κατοίκους της Μεσσηνίας και όχι μόνο.
Βασικός στόχος του συγκεκριμένου forum είναι να προβληματιζόμαστε απέναντι σε θέματα της καθημερινότητας που μας αφορούν, αλλά πρωτίστως να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις.Γιατί σίγουρα το πιο εύκολο πράγμα είναι να κριτικάρουμε μια κατάσταση, αλλά το να επεξεργαζόμαστε ένα θέμα και να οραματιζόμαστε λύσεις, είναι δείγμα ότι επιλέγουμε να μην αφεθούμε στην μοίρα μας.
Σίγουρα βασικοί κανόνες για να λειτουργήσει με υγιη τρόπο αυτός ο χώρος είναι:
-Σεβασμός στην ανθρώπινη προσωπικότητα, στις ανθρώπινες αξίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα. (ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ).
-Ευαισθησία απέναντι στην ζητήματα του φυσικού και κοινωνικού μας περιβάλλοντος.
Ιδιαίτερα τα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας (αλλά και ευρύτερα τα περιβαλλοντικά ζητήματα) αποτελούν προτεραιότητα του συγκεκριμένου forum.
Και αυτο δεν είναι καποια πολιτική επιλογή.ΕΊΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!
Επίσης, προτείνουμε:
-Συνειδητότητα,αγνή πρόθεση(όσο αυτό είναι εφικτό!)και παραμερισμός των εγωιστικών προθέσεων.
-Ιδεαλισμό και ρομαντισμό!(ξέρετε δεν είναι κακό,..δεν βλάπτει την υγεία και δεν διώκεται ποινικά...ακόμα!)

Βέβαια προκύπτει και το πρώτο πρόβλημα!
Τί γίνεται με όλους τους ξενόγλωσους επισκέπτες ,οι οποίοι θα είχαν ενδιαφέρον να προσφέρουν στην συγκεκριμένη απόπειρα?
Αναμένουμε την ευγενή σας πρόθεση για επίλυση του προβλήματος, είτε αυτό σημαίνει οτί κάποιος αναλαμβάνει να κάνει την μετάφραση( στα Αγγλικά προφανώς..), είτε μας ενημερώνει για κάποιο λογισμικό αυτόματης μετάφρασης, είτε........
.......αναμένουμε προτάσεις!

2 σχόλια:

odysseas είπε...

Εντυπωσιακή η φωτό κ πολύ όμορφο κ ουσιαστικό το κείμενο.
Μ εκφράζει απόλυτα. Θα τα λεμε….

Συγχαρητήρια κ Καλή Επιτυχία!!!

Change είπε...

Δεν περιμένα μια τόσο δυνατή φωτογραφία ότι θα συνοδευόταν με ένα τόσο δυνατό κείμενο.
Στην επαρχία, λόγω των μεγεθών, είνια πιο εύκολο μια ομάδα ανθρώπων, έστω και μικρή, να προκαλέσει την αλλαγή. Και αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Εμπρός λοιπόν όχι μόνο να βρούμε λύσεις αλλά να καταφέρουμε να τις πετύχουμε.