AddThis

Share |

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

RE:Think χριστουγεννιάτικο δέντρο και Χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι @ Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας


© mirto fifa

Στις 17 Δεκεμβρίου , στις 12.00 το μεσημέρι καλούμε τον κόσμο στον εορτασμό κάποιων λίγο διαφορετικών Χριστουγέννων.
Το project Re:Think θα μας μεταφέρει στην μαγεία της δημιουργικής ανακύκλωσης, με το στήσιμο και στόλισμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου από άχρηστα ή παράξενα υλικά, ενώ το δίκτυο kalamatafreespace θα οργάνωσει ανταλλακτικό και χαριστικό παζάρι.
Οποιος θέλει να συμμετάσχει και να βοηθήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο, ας επικοινωνήσει είτε στο kalamatafreespace@gmail.com,  είτε στο forum του site.


Ανταλλακτικό -χαριστικό παζάρι είναι πάνω από όλα μια κίνηση αλληλλεγγύης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας. Σε συγκεκριμένο χώρο φέρνουμε πράγματα, αγαθά που μας περισσεύουν ή δεν τα έχουμε ανάγκη προκειμένου να τα προσφέρουμε. Ταυτόχρονα μπορούμε να πάρουμε ότι μας αρέσει από τα πράγματα που έχουν φέρει οι συμπολίτες μας. Προσέχουμε τα πράγματα που προσφέρουμε να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση , τακτοποιημένα και καθαρά.
Τα αγαθά που μπορούν να προσφερθούν είναι οτιδήποτε έχει ανάγκη κάποιος ή χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του π.χ ρούχα, παπούτσια, κουζινικά, βιβλία, μικροέπιπλα (κάτι που μπορει ευκολα να μεταφερθεί από και προς τον χώρο του παζαριού) κ.α


Τα πράγματα που θέλετε να χαρίσετε για το παζάρι, μπορείτε να τα φέρετε είτε στις 17/12 στην κεντρική πλατεία, είτε στο Κέντρο Νέων (Όθωνος 10) Τρίτη 13/12 & Πέμπτη 15/12 18:00 - 21:00.


Όσοι επίσης θέλουν να βοηθήσουν στο στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, μπορούν να φέρουν από το σπίτι τους ευφάνταστα υλικά ή αντικείμενα με ενδιαφέρον χρώμα ή σχήμα, προκειμένου να μεταμορφωθούν σε χριστουγεννιάτικα στολίδια.


Στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάμε θέλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι ένας άλλος κόσμος είναι εδώ, ο κόσμος της αλληλλεγγύης, της κατανόησης και της αυτοδιάθεσης.


Δεν χρειάζεται όλα να μετριώνται με άξονα το κέρδος, μπορούμε απλά και μόνο να αρχίσουμε να προσφέρουμε και έτσι θα δούμε ότι σιγά, σιγά τα ίδια τα πράγματα μας θα αρχίσουν να μας προσφέρονται απο μόνα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: