AddThis

Share |

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

RE:THINK στην Καρδαμύλη!!!!!


Το project RE:THINK ταξιδεύει στην Καρδαμύλη!!!!
Από 22 Ιουλίου μέχρι 1η Αυγούστου θα είμαστε εκεί, στο Δημοτικό σχολείο της Καρδαμύλης, με τις ῾῾σκουπιδοκατασκευές μας῾῾, με εικαστικά έργα τα οποία και έχουν δημιουργηθεί από πεταμένα, ''άχρηστα'' υλικά , με βίντεο και φωτογραφικό υλικό όπου σχολιάζεται η παράδοξη σχέση του ανθρώπου με το  φυσικό περιβάλλον του.
Επίσης από τις 27  μέχρι τις 29  Ιουλίου,ο συνεργάτης μας και καταπληκτικός βιβλιοδέτης Στάθης θα προσφέρει εργαστήριο χαρτοκατασκευών (εννοείται από ''άχρηστα χαρτιά'' για μικρούς και μεγάλους, στον χώρο του σχολείου.
(Για πληροφορίες σε σχέση με τα εργαστήρια,αλλά και την έκθεση, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ 6972755079, είτε στο mirtofifa7@gmail.com)

Λίγα λόγια για την ιστορία του RE:THINK

Η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2009 .  Τότε μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε κάποια αντικειμένα χρηστικά από σκουπίδια και στήσαμε την έκθεση RE:THINK-Le salon, στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.

Η έκθεση αυτή καθώς και τα εργαστήρια  που ακολούθησαν αποτελούσαν και αποτελούν ένα σχόλιο και ίσως και μια δημιουργική αλλά και κοινωνική απάντηση στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στον καιρό μας (και ειδικά στην πόλη μας! )






Τι θεωρούμε χρηστικό υλικό και τί άχρηστο;;
Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα από ότι μπορούμε να βρούμε ''πεταμένο" μπροστά μας;
Πώς μπορούμε να βρούμε την κρυμμένη ομορφιά στα βιομηχανικά υλικά ή ευρύτερα στα άχρηστα υλικά γύρω μας
Πώς μπορούμε να μεταμορφωθούμε από καταναλώτες σε δημιουργούς;
Πώς μπορούμε εν τέλει να ζούμε και να δημιουργούμε στη βάση της δικής μας ενέργειας, επιδιώκοντας αυτάρκεια στη ζωή μας;
Πώς μπορούμε να ζούμε σε συνδιαλλαγή με το φυσκό μας περιβάλλον;

Επιπλέον το project RE:THINK αποτέλεσε και αποτελεί μια αφορμή και μια ευκαιρία να βρεθούν και να συνεργαστούν ενεργοί καλλιτέχνες , που έχουν συνειδητά επιλέξει να δημιουργούν αποκεντρωμένα , στην "περιφέρεια'' , καθώς παρατηρούν ότι το παραπάνω στοιχείο δίνει μια νέα και σαφώς πιο ποιοτική διάσταση και ''αλήθεια'' στην δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: