AddThis

Share |

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

6η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων Μεσσηνίας




'Οι "Ανώνυμοι Σποροφύλακες" σας προσκαλούν στις 13 Απριλίου 2014 , 10 π.μ-14.00 μ.μ, στο Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα, για την 6η Γιορτή Ανταλλαγής σπόρων Μεσσηνίας.
Οι "Ανώνυμοι Σποροφύλακες" είναι μια άτυπη ομάδα που διοργανώνει τις ανταλλαγές σπόρων στην Μεσσηνία και εδρεύει και συνεργάζεται με το Αγρόκτημα φυσικής παραδοσιακής καλλιέργειας Φοίφα.
Οι προηγούμενες γιορτές μας πραγματοποιήθηκαν 2 φορές στο Αγρόκτημα Φοίφα, καθώς και στην Αλαγονία, στο Ακριτοχώρι, και στο Μαυρομάτι Ιθώμης.
Επίσης συμμετείχαμε ενεργά στην πανπελοποννησιακή 2η και 3η Γιορτή Σπόρων που έγινε στην Καρδαμύλη το 2013 καθώς και στην Κοκκινόραχη Σπάρτης το 2014, γιορτές που διοργάνωσε, με τη συνεργασία και άλλων τοπικών συλλόγων, o Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης) με τον οποίο συνεργαζόμαστε για τη διοργάνωση της ετήσιας αυτής εκδήλωσης.
Περιμένουμε παραδοσιακούς σπόρους από όλους όσους διαθέτουν πρόσβαση σε παραδοσιακές ποικιλλίες από παππούδες, γιαγιάδες ή άλλες πηγές.
Θα δώσουμε σπόρους σε νέους ενδιαφερόμενους, αγρότες , επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, πάντα με γνώμονα ότι ο σπόρος δεν είναι κανενός και πρέπει συνεχώς να αναπαρἀγεται και να μοιράζεται.
Θα γίνουν ομιλίες από τον Παναγιώτη Κάτσαρη , γεωπόνο, βιοτεχνολόγο ,"Οι εξελίξεις στους γεννετικά τροποποιημένους οργανισμούς σε Ελλάδα και Ε.Ε, «Ενημέρωση για την πανευρωπαϊκή προσπάθεια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων» από τον ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης, από την Χριστίνα Καραλέκα " Πώς ξεκινούμε ένα μποστάνι στο μπαλκόνι μας ", καθώς θα ακολουθήσει και εργαστήριο κομποστοποίησης από το project RE:THINK , "Οτι χρειάζεται να ξέρουμε για να κομποστοποιούμε τα υπολείμματά μας, εργαλείο-διαδικασία"
Επιπλέον στηρίζουμε και επικοινωνούμε το Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους Σπόρους, που διοργανώνεται από τον Πελίτι στις 26 Απριλίου - 4 Μαΐου 2014."

Υποστἠριξη
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΦΟΙΦΑ
RE:THINK PROJECT
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ , ΠΕΕΚΠΕ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΝΗΣ (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. ΜΑΝΗΣ)
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ -ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ)
A SEED FOR A CHANGE
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΛΑΚΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: