AddThis

Share |

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Δημοδιοι χωροι και δρομοι

Με αφορμή την ευρύτερη συζήτηση για το νεο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης, το οποίο έχει ποκίλλες παραμέτρους στην ποιότητα της ζωής μας εδώ, καλούμε να καταθέσετε τις σκέψεις σας και τις προτάσεις σας , πάνω στις ανάγκες της πόλης,προκειμένου να τις θέσουμε σε δημόσιο διάλλογο.
Ζούμε μια μεταβατική περίοδο για την πόλη της Καλαμάτας και καλό είναι να διεκδικήσουμε ανθρώπινες, εναρμονισμένες με το περιβάλλον και δημιουργικές λύσεις για τα θέματα της πόλης.
Άλλωστε στο χέρι μας είναι να προσπαθήσουμε γι αυτές...και αυτό όχι γιατι έχουμε την αυταπάτη ότι θα σώσουμε τον κόσμο, αλλά για διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους μας.

Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε στις θέσεις του ΤΕΕ, (βλ. εφημερίδα, "Ελευθερία", 30/8/2008), το οποίο αντιτίθεται σε πολλές θέσεις του προτεινόμενου πολεοδομικού σχεδίου για την πόλη.
Το ΤΕΕ δίνει προτεραιότητα στους δημόσιους χώρους πρασίνου, στην συγκρατημένη οικοδόμηση, στον έλεγχο σκοπιμότητας για την μεταφορά του λιμανιού, στην προστασία του Νέδοντα (και όχι μεταφορά του νεκροταφείου διπλά στο ποτάμι!...καλά αυτό είναι καλαματιανή σύλληψη απεριόριστου κάλους..στον εγκέφαλο!), στην απαγόρευση δημιουργίας πολυκαταστημάτων και άλλων συναφών τέτοιων πραγμάτων στις εθνικές οδούς. (Φανταστείτε ένα τεράστιο 'ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ" να υπάρχει στους εθνικούς δρόμους γύρω από την Καλαμάτα και σιγά σιγά να απλώνεται και στο Ταύγετο..!) κ.α που θα τα αναπτύξουμε προσεχώς
Καλά ο δήμος πού αναθέτει τις μελέτες του για την τύχη της πόλης και των κατοίκων της!?
Μα είναι δυνατόν? στην τελική αν είναι ο καθέ "μελετητής" να προτείνει ότι να 'ναι και ο δήμος να υπακούει , να υπάρχει ένα κουτί στο κέντρο της πλατείας και ο καθένας να ρίχνει την πρότασή του.

Προσεχώς θα αναπτύξουμε τις θέσεις μας πάνω στα παραπάνω θέματα. Αναμένουμε όμως και την δικής συμβολή!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικο και καλοτάξιδο το μπλογκ.

Ως Καλαματιανός της ...διασποράς, θα το παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

Όσο για τους δημόσιους χώρους και τη διαχείρισή τους, τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν σε όλες τις ελληνικές πόλεις.